Families

Maak een keuze in het rechter menu.

4 reacties

  1. 14-06-2009 21:27 door edy staes

    13 juni hebben we met Heeroom Guust, tante Leine, ome Emerie, tante Alma en tante Trees en vele neven, nichten en aanhang het jubileum van zijn 60 jarig priesterschap gevierd. Het was , zoals vanouds bij ‘”De Nijsen” , weer een echte reunie. Zelfs van over de grote Atlantische plas was er genodigde. Met in totaal 82 feestvierders was het een gezellig samen zijn. Vanaf ca. 11.00 uur begon de instuif en konden velen constateren dat we er weer een paar grijze haren en rimpels bijgekregen hadden. Oude herinneringen werden opgehaald en er werd kennisgemaakt met nieuwe aanhang. Zo tegen 13.00 uur constateerde Heeroom Guust, onze gastheer van die dag!!!!, hier en daar wat geknor. Dat waren waarschijnlijk een aantal lege magen. Hij ging daar wat aan doen, doch hij wilde nog even wachten op een paar families die de voorkeur hadden gegeven voor de Belgische files (2.45 uur) boven de snelle Westerschelde tunnel. Toen het geknor niet meer aan te horen was, nodigde hij ons uit aan een uitgekiende heerlijke dis, die we zelf mochten ophalen. Dit gaf weer de mogelijkheid om de stoel van een ander in te pikken. Met z’n stoelendans spreek je velen onder het genot van de hapjes en drankjes. Als klapstuk toverde onze gastheer een heuse verloting uit zijn hoge hoed. Het sinistere was eigenlijk dat hij de prijs tot het allerlaatst geheim wilde houden. Na het uitdelen van de beschreven en afgestempelde loten, ging de helft in terug in z’n hoge hoed. Het was zowaar een serieuze en delicate zaak geworden; hij speelde zelf voor notaris!! Het konijn dat hij toverde was inderdaad heel bijzonder: hij verlote zijn eigen auto. Niet de oude auto ( 1998 ), maar de oude eigenaar/bestuurder ( 85 jr.) gaf er de brui aan. En tante Leine was heel blij en klapte het hardst. Intussen waren file-rijders ook binnengekomen. Zij zagen er vermoeid uit van het stilstaan in de brandende zon,maar zij vonden niet de “hond in de pot”, daar had onze gastheer wel voor gezorgd. Al met al kan er weer een bijzondere dag bijgeschreven worden in de kronieken van de familie de Nijs.
    Met dank van waarschijnlijk allen maar zeker van ondergetekende:
    Edy Staes

  2. 16-12-2007 18:14 door edy staes

    Niemand bedankt voor de reacties, want ik ben er al achter wat het wachtwoord is. Het is een prachtige site. Vooral de stamboom vind ik interessant. Ik zie daar namen op staan die me bekent in de oren klinken. O.a. de Schepper. Ik ben in Kloosterzande nog een tijdje naar de kleuterschool gegaan, omdat er Emmeloord geen was. Ik ging toen altijd met een zekere Annie de Schepper mee; zij zat op de lagere school. Zij woonde naast Ome Emery of naast Ome Marcel, dat weet ik niet meer. Ik ging toen bij de nonnetjes op school. Ik heb daar snel leren bidden, want toen ik weer in de NOP kwam zei m’n vader altijd dat ik het Onze Vader niet zo snel moest afraffelen. Ik kan me ook nog herinneren dat we altijd langs Opoe de Bruijker kwamen; zij zat vaak bij het raam. Ik was bij Opa, Oma en Tante Leine in de kost weet ik nog wel. Ik moet trouwens nog een keer afrekenen, want dat ben ik toen vergeten. Trouwens ook geen idee hoe lang ik daar intern geweestben. Opa ging toen op z’n fiets nog naar de Knapaf, naar ‘t hof. Oma was altijd in het lang en zwart gekleed, herinner ik me. Of dat een bepaalde betekenis ( rouw ) had weet ik niet.
    gr.
    edy staes

  3. 10-12-2007 22:54 door edy staes

    Helaas lukt het nog steeds niet. Mijn zus Tilly berichtte me een wachtwoord, maar dit blijkt niet het goede.
    Ik wacht op antwoord, van wie dan ook.
    m.vr.gr.
    edy staes

  4. 02-12-2007 19:57 door edy staes

    Ik zit verlegen om een wachtwoord. Ik heb nu zo maar wat geprobeerd en het lukte ook nog. Ik heb mijn geboortedatum ingevuld. Of dat nu het echte wachtwoord is, hoor ik graag. Bij deze: ik heb een ander mailadres. Dir luidt: estaes@planet.nl.
    Ik hoor graag van jullie
    edy

 

Laat een reactie achter

Comment spam protected by SpamBam